Menu

TPL_GK_LANG_ASSISTIVE_TEXT_CONTENT

OPŠTINA VRBAS

Opština Vrbas se nalazi u AP Vojvodini, Republici Srbiji, na 45°34' severne geografske širine i 19°38' južne geografske širine. Geografski položaj Vrbasa karakteriše mnoštvo prirodno-geografskih i društveno-ekonomskih komponenti i međusobnih uticaja. Zauzima deo prostora koji se nalazi u geometrijskom središtu Bačke. U gradu se ukrštaju železničke pruge: Subotica-Vrbas-Beograd i Sombor-Vrbas. Kroz Vrbas vode važni drumski putevi. Vrlo značajnu ulogu imaju i vodeni tokovi, koji predstavljaju deo hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav.

Po podacima iz 2004. opština zauzima površinu od 376 km² (od čega na poljoprivrednu površinu otpada 33.989 ha, a na šumsku 124 ha). Centar opštine je grad Vrbas. Opština Vrbas se sastoji od 7 naselja. Po podacima iz 2002. godine u opštini je živelo 45.852 stanovnika.

SPORT U OPŠTINI VRBAS

Razvoj fizičke kulture i sporta u Opštini Vrbas ima dugu tradiciju. Osnovna karakteristika razvoja je masovnost. Veliki broj učenika, radnika i aktivnih sportista je uključen u različite sportske aktivnosti.

Najkvalitetniji sportski objekat u Opštini Vrbas je Centar za fizičku kulturu. CFK je moderna građevina sa raznovrsnim sadržajima koji omogućavaju vrhunske uslove za pripremu i takmičenje sportista, rekreativaca i drugih korisnika. Centar se prostire na površini preko 42,000 m/2 otvorenog prostora, odnosno 8,500 m/2 zatvorenog prostora. Na tim površinama locirano je i uređeno 14 otvorenih i isto toliko zatvorenih sportskih sadržaja sa pratećim objektima. 

U gradu postoje dva fudbalska igrališta sa 4 pomoćna terena. U mestima Opštine takođe postoje fudbalska igrališta i otvoreni tereni za rukomet i košarku. Od 11 škola u opštini, 6 imaju solidne školske sale, 3 imaju loše sale 2 nemaju salu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

U gradu pri školama postoje otvoreni tereni za rukomet i košarku. 

Vrbas je bio domaćin mnnogih značajnih sportskih manifestacija kao što su:

  • - 1983. god. Balkanski šampionat za seniore u košarci 
  • - 1987 g. IV olimpijada Radničko sportskih aktivnosti Vojvodine 
  • - 1988 g. Prvensto Evrope za juniore u košarci 
  • - Međunarodni turniri u Stonom tenisu 
  • - Prvenstvima Jugoslavije u Džudou za žene i muškarce 
  • - 2001. g Prvo Evropsko Univerzitetsko prvenstvo u odbojci 
Vrbas Vrbas
Opština Vrbas Vrbas

Detaljnije: www.vrbas.net

 

Smeštaj CFK

Panonska 2

Vrbas, 21460; Srbija

(381) 21.707.737

(381) 64.82.88.325

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

smestaj.cfkvrbas.com

CFK VRBAS

Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović" Vrbas je ustanova u nadležnosti opštinske uprave Vrbas 
Opština Vrbas

Povežimo se

Kako do nas?

Kako do nas? Hotel CFK Vrbas