Menu

TPL_GK_LANG_ASSISTIVE_TEXT_CONTENT

OPŠTINA VRBAS

Opština Vrbas se nalazi u AP Vojvodini, Republici Srbiji, na 45°34' severne geografske širine i 19°38' južne geografske širine. Geografski položaj Vrbasa karakteriše mnoštvo prirodno-geografskih i društveno-ekonomskih komponenti i međusobnih uticaja. Zauzima deo prostora koji se nalazi u geometrijskom središtu Bačke. U gradu se ukrštaju železničke pruge: Subotica-Vrbas-Beograd i Sombor-Vrbas. Kroz Vrbas vode važni drumski putevi. Vrlo značajnu ulogu imaju i vodeni tokovi, koji predstavljaju deo hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav.

Po podacima iz 2004. opština zauzima površinu od 376 km² (od čega na poljoprivrednu površinu otpada 33.989 ha, a na šumsku 124 ha). Centar opštine je grad Vrbas. Opština Vrbas se sastoji od 7 naselja. Po podacima iz 2002. godine u opštini je živelo 45.852 stanovnika.

SPORT U OPŠTINI VRBAS

Razvoj fizičke kulture i sporta u Opštini Vrbas ima dugu tradiciju. Osnovna karakteristika razvoja je masovnost. Veliki broj učenika, radnika i aktivnih sportista je uključen u različite sportske aktivnosti.

Najkvalitetniji sportski objekat u Opštini Vrbas je Centar za fizičku kulturu. CFK je moderna građevina sa raznovrsnim sadržajima koji omogućavaju vrhunske uslove za pripremu i takmičenje sportista, rekreativaca i drugih korisnika. Centar se prostire na površini preko 42,000 m/2 otvorenog prostora, odnosno 8,500 m/2 zatvorenog prostora. Na tim površinama locirano je i uređeno 14 otvorenih i isto toliko zatvorenih sportskih sadržaja sa pratećim objektima. 

U gradu postoje dva fudbalska igrališta sa 4 pomoćna terena. U mestima Opštine takođe postoje fudbalska igrališta i otvoreni tereni za rukomet i košarku. Od 11 škola u opštini, 6 imaju solidne školske sale, 3 imaju loše sale 2 nemaju salu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

U gradu pri školama postoje otvoreni tereni za rukomet i košarku. 

Vrbas je bio domaćin mnnogih značajnih sportskih manifestacija kao što su:

  • - 1983. god. Balkanski šampionat za seniore u košarci 
  • - 1987 g. IV olimpijada Radničko sportskih aktivnosti Vojvodine 
  • - 1988 g. Prvensto Evrope za juniore u košarci 
  • - Međunarodni turniri u Stonom tenisu 
  • - Prvenstvima Jugoslavije u Džudou za žene i muškarce 
  • - 2001. g Prvo Evropsko Univerzitetsko prvenstvo u odbojci 
Vrbas Vrbas
Opština Vrbas Vrbas

Detaljnije: www.vrbas.net

 

Smeštaj CFK

Panonska 2

Vrbas, 21460; Srbija

(381) 21.707.737

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

smestaj.cfkvrbas.com

CFK VRBAS

Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović" Vrbas je ustanova u nadležnosti opštinske uprave Vrbas 
Opština Vrbas

Povežimo se

Kako do nas?

Kako do nas? Hotel CFK Vrbas